Яку олію ви зараз берете для смаження і салатів?

Если вы новичок на форуме и не знаете, как вставлять картинки, как правильно цитировать и т.д., загляните в эту ветку, прежде чем задавать вопросы. Скорее всего на ваш вопрос уже есть ответ.

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Яку олію ви зараз берете для смаження і салатів?

Сообщение Kopatuch » 16 июн 2025, 19:00

Люди, підкажіть, яку олію ви зараз берете для смаження і салатів? Бо я вже голову зламав. Колись брав просто звичайну соняшникову і не парився, але зараз всюди пишуть, що треба шукати “холодного віджиму”, “без домішок”, “рафіновану для жарки”, “нерафіновану для салатів” і так далі. Вибір у магазині просто дикий, а розібратись — то як кандидатську писати. А я ж просто хочу нормальну олію, без хімії, щоб і на сковорідку можна, і до помідорів з цибулькою полити. Може, хтось вже знайшов щось перевірене?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Яку олію ви зараз берете для смаження і салатів?

Сообщение zina900204 » Сегодня, 02:49

Ой, як я тебе розумію! Я сама нещодавно стояла в супермаркеті і тупо з пів години читала етикетки. Страшно, що навіть у звичайній соняшниковій бувають якісь “ароматизатори” чи “антиокислювачі” — я була в шоці. Зараз беру різну: для жарки — щось нейтральне, а от у салати люблю додати щось цікавіше. Наприклад, гарбузову або лляну, але там головне — якість, бо зіпсована — то гірше не придумаєш. Ще важливо, щоб не стояла десь біля сонця в магазині, бо тоді навіть дорога олія псується. І дивлюсь, щоб термін був свіжий. Словом, та ще наука…
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Вопросы и ответы