zina900204 писал(а):Але мене трохи бентежить питання, як саме правильно знімати ці мірки, щоб вони були максимально точні. Я пробувала вимірювати обхват грудей, талії й стегон, але не зовсім впевнена, що роблю це правильно, особливо коли мірки йдуть поруч із тілом і важко тримати сантиметрову стрічку рівно. І ще питання щодо плечей — як зрозуміти, де саме починається і закінчується плечовий шов, якщо я міряю свою фігуру без футболки чи сорочки? Крім того, я читала, що деякі люди радять додавати певну «запасну» величину до вимірів, щоб пальто не сиділо надто тісно, але не зовсім розумію, скільки саме слід додавати, щоб залишатися в комфортній посадці, особливо коли пальто передбачається для носіння поверх светра чи светрику. Буду дуже вдячна за конкретні поради щодо цих технічних моментів!
Щоб мірки були точними, стань рівно і одягни тонку футболку. Не затягуй сантиметр занадто туго. Обхват грудей міряється по найвищих точках, стрічка йде строго горизонтально, і для верхнього одягу одразу додавай 2–3 см на свободу руху. Ширину плечей зручніше міряти з допомогою іншої людини: від кісточки плечового суглоба до такої ж точки з іншого боку спини. Довжину рукава міряй від плеча до зап’ястка при злегка зігнутій руці, щоб під час руху він не був коротким.
Якщо плануєш носити теплий светр, орієнтуйся саме на збільшені мірки, тоді
жіноче пальто не буде тиснути в грудях і під пахвами та дозволить вільно рухати руками. Під час примірки перевір, щоб плечовий шов був на своєму місці, не сповзав назад і не врізався, а між тілом і тканиною залишався невеликий запас простору. Для практичної покупки варто звернути увагу на магазин Конфіскат і його товар, де можна знайти різні фасони та розміри, приміряти кілька варіантів і одразу обрати модель, що відповідає твоїм реальним міркам без ризику помилки.