Як часто треба перевіряти серце, якщо вже була стенокардія?

Это место, где вы можете поболтать на всякие околосвадебные темы

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Як часто треба перевіряти серце, якщо вже була стенокардія?

Сообщение Kopatuch » Вчера, 23:46

Пережив напад стенокардії минулого місяця. Виписали з лікарні, призначили купу таблеток. Я тепер трохи розгублений, як жити далі. Кардіолог у лікарні сказав загальні фрази. Як часто тепер треба перевірятися? Хтось має досвід? Боюся пропустити, якщо почнеться знову.
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Як часто треба перевіряти серце, якщо вже була стенокард

Сообщение zina900204 » Вчера, 23:47

У мене батько з цим живе. Перший час після нападу доведеться ходити частіше. Йому призначили візит до кардіолога десь за місяць після виписки, щоб подивитися, як діють ліки і чи немає ускладнень. Потім, якщо все стабільно, то раз на 3-6 місяців. Але перший рік такий, під пильним наглядом.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » Вчера, 23:47

А що саме перевіряють на цих візитах? Знову тільки ЕКГ? Бо мені ЕКГ в спокої робили, воно було нормальне, поки напад не почався. Мені призначили статини, і я не розумію, коли перевіряти, чи вони взагалі діють на холестерин. Сімейний лікар каже "приходьте через півроку", але мені щось це здається занадто рідко. Переживаю, щоб не прогавити погіршення.
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » Вчера, 23:48

Ні, півроку для першого контролю - це точно задовго, особливо після підбору ліків. Вам мають перевірити аналізи крові, зокрема ліпіди (холестерин), якраз через 4-12 тижнів після початку прийому статинів, щоб побачити, чи діє доза. ЕКГ - це стандартно.
А от УЗД серця (Ехо) зазвичай призначають десь через 3-6 місяців, щоб оцінити, як працює серцевий м'яз після нападу. Взагалі, перші 12 місяців - найважливіші. Треба не просто пити таблетки, а мати чіткий план.
Правильна стенокардія лікування - це ж не тільки зняти напад, а й підібрати терапію і реабілітацію. Вам варто знайти кардіолога, який цим займається прицільно. І обов'язково запитайте про кардіореабілітацію, це дуже важливо для відновлення.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Общие свадебные вопросы