Хто брав корейські напої - що варто скуштувати?

Это место, где вы можете поболтать на всякие околосвадебные темы

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Хто брав корейські напої - що варто скуштувати?

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 16:31

Бачив у магазині цілу полицю зелених корейських пляшок, соджу, макколі і ще щось. Виглядає прикольно, але не хочеться взяти якусь мікстуру, від якої очі на лоба полізуть. Що з цього реально смачне для нашого смаку? І головне - як його пити? Штами чи смакувати? Боюсь, що якщо візьму навмання, то отримаю солодкий сироп або різкий спирт. Порадьте щось перевірене.
Аватара пользователя
Kopatuch
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 2587
Зарегистрирован: 14 ноя 2018, 23:05
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Хто брав корейські напої - що варто скуштувати?

Сообщение zina900204 » Сегодня, 16:31

Якщо хочеш безпрограшний варіант, починай з фруктового соджу (Jinro або Chum Churum). Бери смаки грейпфрут, зелений виноград або сливу. Це дуже легко п'ється, на смак як легкий коктейль, хоча там 13%. Його п'ють маленькими шотами, охолодженим, під гостру їжу або м'ясо. Чисте соджу ("Fresh" або "Original") може здатись різкуватим, як розбавлена горілка, тому його краще залишити на потім або міксувати з пивом (це називається сомек).
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
Аватара пользователя
zina900204
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 3217
Зарегистрирован: 27 апр 2011, 11:58
Благодарил (а): 24 раз.
Поблагодарили: 47 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Re: Хто брав корейські напої - що варто скуштувати?

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 16:31

Ага, фруктове записав. А що таке Макколі? Бачив такі великі білі пляшки, схоже на молоко. Продавець казав, що це рисове вино, але виглядає дивно. Воно смачне? І чи треба його якось готувати? І ще бачив сливове вино в пузатих пляшках, воно відрізняється від фруктового соджу? Хочеться взяти щось одне на пробу, щоб зрозуміти філософію.
Аватара пользователя
Kopatuch
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 2587
Зарегистрирован: 14 ноя 2018, 23:05
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Хто брав корейські напої - що варто скуштувати?

Сообщение zina900204 » Сегодня, 16:32

Макколі - це must try! Це не фільтроване рисове вино, воно газоване, солодкувато-кисле, з кремовою текстурою. Смак нагадує йогурт або квас, але з градусом (6%). Його треба обов'язково збовтати перед відкриттям (обережно, піниться!) і пити охолодженим з піали або широкої чашки. Під гострі крильця чи кімчі - це просто космос, воно гасить пожежу в роті.
Сливове вино (Umeshu або корейське Maesil-ju) - це вже десертна тема, солодке, густе, п'ється з льодом. Якщо вибирати щось одне для знайомства з корейськими напоями, я б радив взяти пляшку грейпфрутового соджу і пляшку макколі (наприклад, Kooksoondang). Макколі вип'єш як лонг-дрінк під їжу, а соджу - як аперитив. Це два абсолютно різні полюси корейського алкоголю, і обидва варті уваги.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
Аватара пользователя
zina900204
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 3217
Зарегистрирован: 27 апр 2011, 11:58
Благодарил (а): 24 раз.
Поблагодарили: 47 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011


Вернуться в Общие свадебные вопросы

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 11