Коти їдять кукурудзяний наповнювач - було таке?

Это место, где вы можете поболтать на всякие околосвадебные темы

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Коти їдять кукурудзяний наповнювач - було таке?

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 19:23

Хто стикався з тим, що кіт їсть наповнювач? Купив вчора кукурудзяний, бо він екологічний, насипав у лоток, а кіт замість того щоб туди сходити, почав його гризти як сухий корм. Я в шоці, забрав лоток, боюсь що зашкодить шлунку. Він же комкується, може там все злипнутись всередині? Чи це нормальна реакція на новий запах і він просто пробує? Не знаю, повертати старий чи почекати пару днів.
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Коти їдять кукурудзяний наповнювач - було таке?

Сообщение zina900204 » Сегодня, 19:24

Це стандартна історія з кукурудзою. Вона має специфічний хлібний запах, трохи солодкуватий, тому коти часто плутають її з їжею, особливо якщо голодні. Мій теж перші два дні дегустував, я ганяла його від лотка. Але це швидко проходить, як тільки він зрозуміє справжнє призначення. Якщо з'їв пару гранул, то нічого страшного не буде, воно перетравиться як звичайна каша, це ж рослинна сировина, а не хімія.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 19:24

Та він наче небагато з'їв, але сам факт напружує. Я просто читав жахи про непрохідність кишківника від бентоніту, тому й перейшов на натуральний. Але тут теж є клейковина, воно ж у грудку збивається від вологи. Боюсь, що в шлунку стане каменем. Ти якось відучувала спеціально, чи просто перестала звертати увагу? Може йому чогось не вистачає в раціоні, вітамінів якихось, раз він на туалет кидається? Чи це суто цікавість до нового продукту?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » Сегодня, 19:25

Це скоріше цікавість, бо пахне їстівним. Бентоніт небезпечний, бо це глина, а кукурудза - це клітковина, вона розм'якшується і виходить природним шляхом, якщо це не кілограм за раз. Я зазвичай замовляю перевірені бренди на Maudau https://maudau.com.ua/category/napovniuvachi-dlia-tualetiv/typ_350=kukurudziani-6 там свіжі партії пахнуть нормально.
Щоб кіт перестав їсти, спробуй такий трюк: перед тим як пускати до лотка, добре його нагодуй. Ситий кіт менше цікавиться "їжею" в туалеті. І обов'язково поклади туди шматочок використаного наповнювача зі старого лотка або серветку з його запахом. Це переб'є аромат кукурудзи і дасть чіткий сигнал, що це туалет, а не шведський стіл. Якщо він зрозуміє, що там треба копати, а не їсти, проблема зникне сама собою за пару днів.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Общие свадебные вопросы