Після лікування раку мигдалин, хто може розповісти?

Какой стиль вы выбрали для своей свадьбы? Какая тема и элементы вас вдохновили? Это классическая свадьба или безбашенная вечеринка?

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Після лікування раку мигдалин, хто може розповісти?

Сообщение zina900204 » Сегодня, 17:14

Я завершив лікування раку мигдалин приблизно шість тижнів тому, було комбіноване лікування, операція + радіотерапія. Хто може поділитися досвідом, коли почали відчувати, що процес відновлення справді пішов уперед, і які конкретно симптоми лишились сьогодні? У мене досі значна сухість у роті, майже відсутній смак, і час від часу болить горло при ковтанні. Хотілося б почути реальні історії людей, які вже пройшли цей етап, а не просто загальні рекомендації.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Re: Після лікування раку мигдалин, хто може розповісти?

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 17:16

Я 9 місяців тому закінчила лікування раку мигдалин, був операційний етап та променева терапія. Мій досвід, перші 2‑3 місяці були найскладнішими, коли практично не могла нормально ковтати тверду їжу і мала сильну сухість у роті. Смак частково повернувся на 4‑5 місяці, але досі інколи відчуваю, що їжа не така, як раніше, трохи притуплений смак. Після 6 місяців стало легше, їла м’яку їжу, поступово вводила твердіше. Ковтання покращилось, але інколи виникає відчуття щось застряє в горлі, це напевно через залишкову зміну тканин. Отже, так, є прогрес, але процес довший, ніж просто після лікування і не все одразу.
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » Сегодня, 17:17

Ще таке уточнення, куди Ви звертались (чи планували звернутись) за допомогою з реабілітацією, до логопеда, фізіотерапевта чи іншого спеціаліста? І яка частота таких занять була, щоб прискорити відновлення? Бо я поки що маю лише загальну рекомендацію, але не знаю, до кого конкретно і коли.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » Сегодня, 17:20

Я звернулась до фахівців із реабілітації горла та мови через три місяці після закінчення основного лікування. Спершу логопед допомагав із вправами для покращення ковтання та голосу, раз на тиждень, деколи двічі на тиждень, в залежності від мого стану. Потім долучився фізіотерапевт, який працював із м’язами шиї та плечей, бо після операції й променів була слабкість і відчуття скутості в шиї. Також я мала домашній план, робити вправи самій щодня, це важливо.
Важливо пам’ятати, що лікування, симптоми, діагностика раку мигдалин https://www.lissod.com.ua/ua/about-cancer/cancer-types/rak-mindalin/ це дало мені загальне розуміння, але конкретно фахівці це ключ. Якщо б раніше була така допомога, можливо, повернення до нормального стану було б швидшим. Раджу наполегливо працювати з реабілітологами, не чекати, що саме пройде. Також не забувайте про підтримку родини та друзів, психологічно це дуже допомагає і значно полегшує процес відновлення.

Изображение
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Вернуться в Выбор свадебной темы и стиля