Смак міцного пива - від чого залежить?

Создавайте свои персональные дневники, пишите о процессе подготовки, делитесь мнением о свадебном сервисе, своими переживаниями и радостями, размещайте фото и просите совета у других невест. Не забывайте о позитиве!

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me, Vitality, Эмми

Смак міцного пива - від чого залежить?

Сообщение Kopatuch » Вчера, 21:39

Ми тут з друзями влаштували міні-дегустацію. Було кілька сортів пива від 8% і вище: тріпель, імперський стаут, подвійний IPA. Градус ніби однаковий, але смак абсолютно різний! Від одного віє спиртом, як від дешевого йоржа, а інше п'ється як нектар, хоча там 10%. Від чого це залежить? Це майстерність пивовара чи якісь спеціальні інгредієнти? Чому одне міцне пиво - це кайф, а інше - просто "щоб накрило"?
Аватара пользователя
Kopatuch
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 2583
Зарегистрирован: 14 ноя 2018, 23:05
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Смак міцного пива - від чого залежить?

Сообщение zina900204 » Вчера, 21:39

Ти зачепив саму суть. Різниця - у балансі та витримці. Дешеве міцне пиво "женеться" за градусом: туди просто додають цукор під час бродіння, щоб дріжджі виробили максимум спирту за мінімум часу. Результат - порожнє тіло і різкий запах "сивухи". Якісне міцне пиво (бельгійське, крафтове) набирає градус за рахунок величезної кількості солоду. Це дає щільне "тіло", солодкість і складний букет, які маскують спирт. Плюс, таке пиво часто витримують місяцями, щоб смаки "одружилися".
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
Аватара пользователя
zina900204
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 3213
Зарегистрирован: 27 апр 2011, 11:58
Благодарил (а): 24 раз.
Поблагодарили: 47 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Re: Смак міцного пива - від чого залежить?

Сообщение Kopatuch » Вчера, 21:39

Ага, значить, цукор - це зло? А я читав, що в бельгійські елі теж додають льодяниковий цукор. Виходить, не в ньому справа? І ще питання про хміль. У тому подвійному IPA гіркота була така, що аж щелепи зводило, але спирту не чути взагалі. Це хміль так перебиває? Чи це спеціальний сорт такий? І як взагалі вибирати в магазині, щоб не нарватись на "спиртягу"?
Аватара пользователя
Kopatuch
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 2583
Зарегистрирован: 14 ноя 2018, 23:05
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Смак міцного пива - від чого залежить?

Сообщение zina900204 » Вчера, 21:40

Бельгійський цукор - це інше, він додає смакові ноти (карамель, сухофрукти) і робить пиво "сухішим", але не "порожнім", бо база там все одно солодова. Щодо IPA - так, потужна доза хмелю своєю ефірністю і гіркотою ідеально ховає градус. Це фішка стилю. Щоб обрати гідне міцне пиво 8-12%, дивись на щільність (початковий екстракт).
На етикетці часто пишуть "OG" або просто відсотки щільності. Для 8% алкоголю щільність має бути не менше 18-20%. Якщо бачиш 8% алкоголю https://maudau.com.ua/category/pyvo/mitsnist_alkoholiu_3=8-89-2 при щільності 14-15% - це гарантовано буде різка "спиртяга", розігнана цукром. І уникай пластикової тари, хороше міцне в пластик не ллють. Шукай слова "Imperial", "Double", "Quadrupel" - це маркери того, що пивовар намагався зробити смачно, а не просто міцно.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
Аватара пользователя
zina900204
Помощник свадебной феи
 
Сообщения: 3213
Зарегистрирован: 27 апр 2011, 11:58
Благодарил (а): 24 раз.
Поблагодарили: 47 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011


Вернуться в Дневник невесты

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 18